Svet očami študenta

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kde nájdem odpoveď(e)?

Každý má problémy.. Možno aj také, ako mám ja.. Ale pomôže mi to? Asi ťažko! Tak kto, alebo čo, mi pomôže?

    Život je už taký... Mám síce iba necelých dvadsať, no už ma trápia takéto veci (hoci by, možno, ešte nemali). Možno by ma v dvadsiatke nemalo trápiť, či práve ONA je tá pravá.. Asi by som sa nemal zamýšľať, či práve s touto osobou chcem prežiť zvyšok svojho života. Ale ja za to nemôžem. Ja som už raz taký. Veď odjakživa som bol plný kontrastov, ako každý správny blíženec. Na jednej strane sa nechávam unášať osudom a na strane druhej chcem mať isté veci presne naplánované.

    Možno to je v tom, že aspoň v niekom, alebo niečom chcem mať istotu. No prečo tú istotu musím mať práve v partnerskom vzťahu. Ako to, že v dvadsiatke mám za sebou už dva naozaj vážne niekoľkoročné vzťahy a prečo bol už môj prvý vzťah tak vážny a prečo aj ten musel trvať vyše roka? Som v poriadku? Veď všetci ostatní to berú tak, že majú vzťah, kým funguje, je im fajn, no keď to prestane fungovať, tak sa nič nedeje. Nastane rozchod a ide sa ďalej. No ja sa ten vzťah vždy musím snažiť zachraňovať do poslednej chvíle.

    Ale späť k pôvodnému problému. Veď tento vzťah ešte neprestal fungovať (snáď). Síce, chvíľami nemal ďaleko, ale vždy som to zachránil. A prečo? Veď som mladý. Čo ak okolo mňa prešla "tá pravá", no ja som ju nezbadal, lebo som zachraňoval napoly rozpadnutý vzťah? Naozaj neviem, či práve táto je tá moja súdená. Niekedy mám pocit, že by som bol rád, no niekedy by som to najradšej hneď skončil a išiel "o du°m dál. Prečo mávam také výkyvy (hoci nie sú časté)? Aj ostatní mávajú podobné pocity, alebo som jediný? Prečo sa musím trápiť nad vecami, aké väčšinu populácie mojej vekovej kategórie ešte ani zdaleka netrápia? Ako to, že neviem, čo vlastne chcem. Veď ja som sa vždy usmieval nad tým, keď niekto povedal, že nevie, čo chce (ako napr. slečna mp; veď si spomeň.. :)))

    Je ona tá pravá? Asi. Ľúbim ju ešte stále? Asi. Chcem s ňou naozaj byť až "na veky vekov"? Asi. Prečo na všetko môžem odpovedať iba: "asi"? A chce aj ona so mnou stráviť celý zvyšok svojho života? A ľúbi ma ešte? No, takto by som mohol asi pokračovať poriadne dlho. Podobné otázky sa mi preháňajú hlavou a ja neviem, čo s tým..    

    Keď je ona tá pravá, prečo si tým nie som stopercentne istý? A musí si tým byť človek stopercentne istý? Čo ak je kúsok pochýb zdravý? Asi zatiaľ nepoznám odpoveď na tieto otázky. No na niektoré by som ich mal veľmi rýchlo nájsť, lebo nie je zdravé (vraj) žiť tak, ako žijem ja teraz. S takými pochybami.. S toľkými pochybami.. Musím nájsť východisko z tejto situácie. Takže končím.. Ide sa hľadať..!!


Srdcové záležitosti | stály odkaz

Komentáre

  1. ta prava
    Nenajdes ju na rohu ulice a nezistis ci ano, alebo nie o dva roky, ani o tri a mozno ani o desat.
    Ak si je Tvoje srdce iste, Tvoja mysel viac nebude mat otazky, o to menej odpovede typu "asi".

    Nestrachuj sa a uzivaj si vztahov, ak ked len platonickych alebo kratkych.
    Z kazdeho sa nieco naucis pokial pride ONA.
    publikované: 11.03.2005 20:00:59 | autor: CyberGhost (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. pohľad holky
    Ja mam tiez este len skoro dvadsat, no a moj prvy a zatial jediny vztah je pre mna ten pravy. mozno v tom holky maju jasnejsie. Nevravim ze o tom svojom pravom som presvedcena dvadsatstyri hodin denne pocas celeho nasho vztahu, no lubim ho aj on mna. Obcas mam take stavy ze si kladiem podobne otazky, no odpovede nie su asi....takze ked vravis asi...tak je to skor asi nie...skuste si dat pauzu, mozno prave bez nej sa ti rozjasni a ty zistis ze to fakt je ta prava...ak ta lubi a ak si mysli ze si ten pravy ty, tak tu pauzu prezije a pocka si na teba
    publikované: 12.03.2005 20:36:04 | autor: KC (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. RE:KC
    Vies,moja holka v tom mala este menej jasno, nez ja. A u mna to bol iba taky chvilkovy pocit,ktory ma prepadol, ja som sa zamyslel a behom par hodin som v tom mal jasno.Mozno som mal take pocity, pretoze si nasim vztahom nebola ista ona.No par dni porozmyslala, porozpravali sme sa a nakoniec je vsetko po starom.
    publikované: 13.03.2005 18:55:36 | autor: ondrejkocan (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014